Gazon pentru Gradina

   Gazonul este pieasa centrala si inima fiecarei gradini. Iar pentru a obtine acest lucru, trebuie ca gazonul sa fie proiectat si amenajat bine de la bun inceput.

   Asadar trebuie sa ai in vedere toate posibilele sale intrebuintari, in functie de acestea alegand semintele potrivite pentru diversele soiuri de iarba. In cazul gazonului folosit pentru joaca, va trebui sa alegi ierburi robuste, pe care se poate calca. Daca doresti un gazon pur decorativ va trebui sa alegi ierburi cu frunze si tulpini subtiri.

Importanta gazonului de gradina

   Oricat de multe flori ar exista intr-o gradina, ea nu poate fi completa fara un gazon verde si frumos. Fie ca este rustic, englezesc, pentru umbra sau pentru soare, scurt sau inalt, exista nenumarate feluri de gazon, potrivite pentru gradina ta.

Cum trebuie sa stii despre gazonul de gradina?

   Oricare tip de gazon vei alege, acesta va avea nevoie de doua lucruri: multa apa si un pamant gras, bine fertilizat.

   Apoi trebuie sa mai stii ca pentru a ingriji gazonul, acesta va trebuie tuns, de aceea gandeste-te de la la inceput si la o eventuala masina de tuns. Dar inca de la inceput trebuie sa stii ca ingrijirea gazonului incepe odata cu pregatirea terenului, care trebuie afanat, nivelat si fertilizat.

   Dupa aceea, este timpul pentru delimitarea suprafetei alese, si ar fi bine sa alegi un spatiu suficient de larg, cu forme rotunjite; si evita colturile care vor fi un chin la tunderea ierbii.

Seminte sau rulouri de gazon?

   Este o alegere pe care tu singur trebuie sa o decizi. Cei drept rulourile de gazon au un pret mai mare, dar au avantajul ca se monteaza rapid si iarba este deja dezvoltata.

   Semintele de gazon sunt mai ieftine, comparativ cu gazonul, dar semanatul lor dureaza, fiind mai migalos. Dupa aceea, va trebui sa astepti o perioada pana ca iarba sa rasara.

Despre consumul de apa la gazonul de gradina

   Pentru a reduce cantitatea de apa folosita pentru gazonul tau iti recomandam urmatoarele sfaturi:

  1. Verifica gazonul in mod regulat, pentru a fi sigur ca nu este imbibat cu apa, adica sa nu primeasca mai multa apa decat este nevoie. Apoi, foloseste o masina de stropit la presiune mica.
  2. Uda gazonul inainte ca soarele sa fie sus pe cer, sau atunci cand apune, acest lucru va reduce evaporarea.
  3. Evita sa uzi gazonul in zilele in care cade multa roua dimineata, deoarece roua este suficienta pentru gazonul tau.
  4. Nu uda gazonul pana cand iarba nu da primele semne de uscare.
  5. Curata buruienile, deoarece acestea pot consuma mai multa apa decat suprafata
  echivalenta de iarba.

   Un gazon ingrijit si tuns cu meticulozitate este plăcut la vedere, cat si la atingere. Tunderea regulată este importantă şi pentru că îndeseşte iarba, făcând ca gazonul să fie mai dens şi mai rezistent.

    Daca vrei sa iti ingrijesti gazonul sau vrei sa iti insanatosim si sa iti intretinem gazonul conteacteaza-ne folosind formularul de contact sau suna la telefonul 0745 311 737.

gazon-verde
gradina-cu-gazon
gazon-iarba-rulou
gradina-cu-rulou-de-gazon